
Vitkål, getost och brynt smör
Ingredienser
Antal
2.00
små fina vitkålshuvuden
olja
50.00
g smör
1.00
tsk ljus soja
1.00
stor nypa Falksalt flingsalt
1.00
dl nötter, grovhackade
100.00
g getost
Instruktioner
1
Sätt ugnen på 175 grader. Halvera vitkålen och lägg i en ugnssäker form.
2
Gnid in kålen med lite olja. Rosta i ugnen i 45–60 minuter.
3
Under tiden kålen rostas gör du det brynta smöret. Bryn 50 g smör en kastrull, drag av från värmen och rör ner soja, flingsalt och hackade nötter.
4
Tag ut kålen ur ugnen och låt svalna något.
Lägg halvorna med snittsidan nedåt på grillen, eller i en stekpanna, tills kålen fått fin färg.
5
Lägg upp på serveringsfat och toppa med det brynta smöret och smulad getost.
Salta med lite extra flingsalt om du vill.