Grillad vitkål

Vitkål, getost och brynt smör

Ingredienser
Antal

Bra att tänka på!

När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

2.00
små fina vitkålshuvuden
olja
50.00
g smör
1.00
tsk ljus soja
1.00
stor nypa Falksalt flingsalt
1.00
dl nötter, grovhackade
100.00
g getost
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader. Halvera vitkålen och lägg i en ugnssäker form. 

2

Gnid in kålen med lite olja. Rosta i ugnen i 45–60 minuter.

3

Under tiden kålen rostas gör du det brynta smöret. Bryn 50 g smör en kastrull, drag av från värmen och rör ner soja, flingsalt och hackade nötter.

4

Tag ut kålen ur ugnen och låt svalna något. 

Lägg halvorna med snittsidan nedåt på grillen, eller i en stekpanna, tills kålen fått fin färg.

5

Lägg upp på serveringsfat och toppa med det brynta smöret och smulad getost. 

Salta med lite extra flingsalt om du vill.

Falksalt på Instagram