Bowl

Superbowl med persiljepesto

Ingredienser
Antal

Bra att tänka på!

När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

500.00
g små potatisar
olivolja
Falksalt finkornigt Himalayasalt
100.00
g grönkål
1.00
broccoli, i bitar
2.00
avokado, i skivor
0.50
gurka, strimlad
2.00
dl rödkål, strimlad
4.00
salladslökar, skivade
Persiljepesto
1.00
knippe persilja
100.00
g valnötter, rostade
1.50
dl parmesan, riven
0.50
dl god olja

1.50
klyftor vitlök
Falksalt finkornigt Himalayasalt
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225°. Halvera potatisen och lägg i en ugnsform. Blanda runt med olja och strö över Falksalt Himalayasalt. Rosta i ugnen i ca 30 minuter eller tills de fått fin färg.

2

Rosta valnötterna i torr panna. Mixa sedan alla ingredienser till persiljepeston, men spara några valnötter till topping.

3

Riv grönkålsbladen från stjälken och lägg i en skål tillsammans med potatisen och
broccoli. Häll över peston och blanda runt så att allt fördelas jämnt.
Lägg upp i skålar tillsammans med skivad avokado, gurka och rödkål. 

4

Toppa med salladslök och grovt hackade valnötter.

Falksalt på Instagram