Sesambakad hasselbackspotatis med chimichurri

Ingredienser

Antal portioner: 4

Hasselbackspotatis

  • 800 g fast potatis, jämnstora
  • 75 g smör
  • Falksalt Miniflingor
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 msk vita sesamfrön

Chimichurri (ca. 4 dl)

  • 1 st röd chilifrukt
  • 1 st liten grön paprika
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 1 dl hackad oregano
  • 1 dl hackad koriander
  • Rivet skal och saft av 1 ekologisk citron
  • 1 tsk honung
  • 2 dl olivolja
  • Falksalt Miniflingor

Instruktioner

  • 1

    Börja med chimichurrin. Klyv och hacka chilifrukten, behåll gärna en del kärnor för att få sting i smaken. Hacka paprika och vitlök. Blanda ingredienserna och smaka av med Falksalt Miniflingor.

  • 2

    Sätt ugnen på 200 grader.

  • 3

    Tvätta och torka potatisen och lägg på en träslev. Skär dem i tunna skivor, men inte helt igenom. Lägg potatisen i en ugnsfast form eller på en plåt med bakplåtspapper. Smält smöret. Pensla potatisen med drygt hälften av smöret.

  • 4

    Rosta i mitten av ugnen cirka 35 minuter. Ta ut och pensla med resten av smöret. Strö på Falksalt Miniflingor och sesamfrö.

  • 5

    Fortsätt ugnsrosta till potatisen är mjuk och har fin färg, cirka 10 minuter. Klicka lite av chimichurrin på potatisen och servera resten till.