Sesambakad hasselbackspotatis med chimichurri
Ingredienser
Antal
Hasselbackspotatis
800.00
g fast potatis, jämnstora
75.00
g smör
Falksalt Miniflingor
1.00
msk svarta sesamfrön
1.00
msk vita sesamfrön
Chimichurri (ca. 4 dl)
1.00
röd chilifrukt
1.00
liten grön paprika
3.00
vitlöksklyftor
2.00
dl hackad bladpersilja
1.00
dl hackad oregano
1.00
dl hackad koriander
Rivet skal och saft av 1 ekologisk citron
1.00
tsk honung
2.00
dl olivolja
Falksalt Miniflingor
Instruktioner
1
Börja med chimichurrin. Klyv och hacka chilifrukten, behåll gärna en del kärnor för att få sting i smaken. Hacka paprika och vitlök. Blanda ingredienserna och smaka av med Falksalt Miniflingor.
2
Sätt ugnen på 200 grader.
3
Tvätta och torka potatisen och lägg på en träslev. Skär dem i tunna skivor, men inte helt igenom. Lägg potatisen i en ugnsfast form eller på en plåt med bakplåtspapper. Smält smöret. Pensla potatisen med drygt hälften av smöret.
4
Rosta i mitten av ugnen cirka 35 minuter. Ta ut och pensla med resten av smöret. Strö på Falksalt Miniflingor och sesamfrö.
5
Fortsätt ugnsrosta till potatisen är mjuk och har fin färg, cirka 10 minuter. Klicka lite av chimichurrin på potatisen och servera resten till.