
Potatissnittar med Karl Johan
Ingredienser
Antal
5.00
stora potatisar av fast sort
1.00
msk lönnsirap
1.00
msk olivolja
0.50
sk Falksalt flingsalt
250.00
g färsk Karl Johansvamp (eller 40 g torkad, blötlagd och urkramad)
2.00
msk smör
två nypor Falksalt flingsalt
1.00
salladslök
1.00
liten rödlök, fint skivad
färsk oregano och timjan
en nypa nymalen svartpeppar
Instruktioner
1
Skiva potatisarna i ca 0,5 cm breda skivor på längden. Skölj dem i kallt vatten och torka torra.
2
Blanda lönnsirap, olivolja, salt och svartpeppar i en bunke. Lägg i potatisskivorna och blanda väl. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen i 225° C i ca 15–20 min tills skivorna fått fin färg.
3
Skiva svampen. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek svampen på medelvärme 4–5 minuter och rör om då och då. Salta med ett par nypor flingsalt.
4
Servera den stekta svampen på den ugnsbakade potatisen. Toppa med salladslök, rödlök och färska örter. Avsluta med en nypa flingsalt.