räkna

Het krämig räkpasta

Ingredienser
Antal

Bra att tänka på!

När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Papardelle eller valfri pasta
3.00
st scharlottenlök
2.00
st vitlöksklyftor
3.00
dl vitt vin
3.00
dl grädde
1.00
burk handskalade räkor i lag ca 280 avrunna
2.00
dl pastavatten
1.00
citron
1.00
dl riven parmesan eller annan hårdost
1.00
näve hackad persilja
Flingsalt miniflingor från Falksalt
Svartpeppar efter smak
1.00
tsk chiliflakes
Garnering
Riven parmesanost
Hackad persilja
Instruktioner
1


Koka pasta i saltat vatten enligt anvisning på paketet, tänk på att spara lite pastavatten till såsen.
 

2

Finhacka lök och vitlök, fräs i en stekpanna med olivolja tills löken är mjuk och glansig.
Salta, peppra och dra på chiliflakes, häll på vinet och låt reducera till ca hälften. Tillsätt grädde och låt puttra i ca 3 minuter, häll på riven ost och pastavatten.
 

3

Låt puttra igen tills såsen tjocknat lite, smaka av med citronjuice och salt, tillsätt räkorna. Häll ner pastan i såsen, vänd in pastan ordentligt.
 

4

Dra på rikligt med hackad persilja, parmesanost och strö över lite extra flingsalt, servera direkt och njut!