
Grillad sparris med brynt och vispat parmesansmör
Ingredienser
Antal
Till grillen
1.00
stort knippe grön sparris
3.00
skivor surdegsbröd
olivolja
Falksalt flingsalt
1.00
citron
Parmesansmör
100.00
g smör
30.00
g finriven parmesanost
1.00
nypa Falksalt flingsalt
1.00
tsk saft från citron
Instruktioner
1
Bryt av nedersta delen av sparrisen. Ringla olivolja över sparrisen och brödskivorna. Strö över Falksalt flingsalt.
2
Bryn smöret i liten kastrull tills det är gyllenbrunt och slutar att puttra. Ställ kastrullen i en bunke med isvatten och vispa tills det stelnar. Smaksätt med parmesanost, citronsaft och en nypa Falksalt flingsalt.
3
Grilla sparrisen, citronen och brödskivorna. Lägg upp allt på ett fat. Pressa över den grillade citronen och lite extra Falksalt flingsalt.