Sparris

Grillad sparris med brynt och vispat parmesansmör

Ingredienser
Antal

Bra att tänka på!

När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Till grillen
1.00
stort knippe grön sparris
3.00
skivor surdegsbröd
olivolja
Falksalt flingsalt
1.00
citron
Parmesansmör
100.00
g smör
30.00
g finriven parmesanost
1.00
nypa Falksalt flingsalt
1.00
tsk saft från citron
Instruktioner
1

Bryt av nedersta delen av sparrisen. Ringla olivolja över sparrisen och brödskivorna. Strö över Falksalt flingsalt. 

2

Bryn smöret i liten kastrull tills det är gyllenbrunt och slutar att puttra. Ställ kastrullen i en bunke med isvatten och vispa tills det stelnar. Smaksätt med parmesanost, citronsaft och en nypa Falksalt flingsalt. 

3

Grilla sparrisen, citronen och brödskivorna. Lägg upp allt på ett fat. Pressa över den grillade citronen och lite extra Falksalt flingsalt.

Falksalt på Instagram