Hjärtsallad

Grillad hjärtsallad med ruccoladressing, parmesanost och hasselnötter.

Ingredienser
Antal

Bra att tänka på!

När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

2.00
st hjärtsallad
Olivolja att pensla på
Parmesanost
Några nypor Himalaya Flingsalt 
Nymalen Svartpeppar
Ruccoladressing
1.00
dl turkisk yoghurt (funkar fint med växtbaserat alternativ) 
2.00
nävar ruccola 
1.00
vitlöksklyfta, hackad eller fint riven
Några nypor Himalaya Flingsalt 
2.00
krm cayennepeppar
0.50
tsk honung eller 1 nypa socker
0.50
pressad citron
Instruktioner
1

Mixa ihop alla ingredienser till ruccoladressingen med stavmixer tills den är helt slät. Smaka av med salt och eventuellt mer citron. Ställ i kylen till servering. 

2

Rosta hackade hasselnötter försiktigt på medelvärme i en stekpanna tills de blir gyllenbruna. 

3

Dela salladen på längden, pensla med olivolja runt om. Grilla tills salladen fått fin färg, ca 2-3 minuter på varje sida. Här vill vi åt fina grillränder. Lägg upp salladen på ett fat, salta och peppra. Häll över dressing och riv över parmesanost. Strössla över hasselnötter och lite extra Himalaya Flingsalt.

4

Ett tips! Grillad citron passar utmärkt till detta.