Fudge brownie

Fudge Brownies med flingsalt

Ingredienser
Antal

Bra att tänka på!

När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Fudge
150.00
g mörk choklad
1.50
dl vispgrädde
Brownie
150.00
g osaltat smör
2.75
dl strösocker
1.50
dl kakao
0.50
tsk Falksalt finkornigt salt med jod
1.00
tsk vaniljsocker

2.00
ägg
1.00
dl vetemjöl 

Falksalt flingsalt
Instruktioner
1

Fudge:
Hacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädde, häll över chokladen och låt stå i några minuter tills chokladen har smält. Rör ihop till en slät tryffel. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur.

2

Brownie:

Sätt ugnen på 160 grader. Smörj kanterna på en bakform, ca 20x20 cm eller motsvarande, och täck botten med bakplåtspapper. Smält smöret på låg värme i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker och blanda runt. 

3

Vispa försiktigt ner ett ägg i taget. Vänd ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet. Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20–22 minuter. Låt svalna.

4

Ta ut kakan ur formen och ta bort bakplåtspappret. Vänd kakan upp och ner och bred tryffeln ovanpå. (Om tryffeln är för lös för att breda räcker det med en stund i kylen för att den ska stelna en aning.)

5

Toppa med flingsalt. Låt sedan kakan stå i kylen så att tryffeln stelnar ordentligt, ca 40–50 minuter. Skär i bitar och servera dina brownies rumstempererade.