Brysselkålssallad med äpple och hasselnötter

Brysselkålssallad med äpple och hasselnötter

Ingredienser
Antal

Bra att tänka på!

När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

500.00
gram brysselkål
1.00
fänkål
2.00
röda äpplen
2.00
medjooldadlar, eller 1/2 dl torkade tranbär
1.00
näve rostade hasselnötter
Falksalt flingsalt Himalaya
Apelsin- och senapsvinägrett
2.00
msk kallpressad rapsolja
2.00
tsk dijonsenap
zest + juice från 1 färskpressad ekologisk apelsin
10.00
färska myntablad
Falksalt finkornigt Himalayasalt och nymalen svartpeppar
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200°C.

2

Skär bort nedersta biten av rotbiten på brysselkålen. Pilla eventuellt bort de yttre bladen, om de ser tråkiga ut. Dela större brysselkål på mitten. Lägg alla på en ugnsplåt, blanda med lite olja och en nypa salt. Rosta i mitten av ugnen i 15-20 minuter, tills brysselkålen mjukat något och blivit lätt gyllene.

3

Hyvla fänkålen och äpplena tunt på mandolin, eller skär tunt med en kniv. Kärna ur och finhacka dadlarna. Blanda fänkål, äpple, dadlar och hasselnötter med brysselkålen. Ringla över vinägretten, strö över lite nymalen svartpeppar och flingsalt.