Kolapopcorn

Cupcakes med kolapopcorn

Ingredienser
Antal

Bra att tänka på!

När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Muffins
100.00
g smör
2.00
st ägg
2.00
dl Strösocker
3.00
dl vetemjöl
2.00
tsk bakpulver
1.00
dl mjölk
Kolapopcorn
50.00
g poppade popcorn
100.00
g smör
2.00
dl strösocker
en nypa Falksalt flingsalt
Frosting
50.00
g rumsvarmt smör
4.00
dl florsocker
1.00
msk vaniljsocker
150.00
g färskost naturell
Instruktioner
1

Börja med att baka muffinsen: Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker fluffigt.

2

Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en egen skål. Rör försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten, växelvis med det smälta smöret och mjölken.

3

Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en egen skål. Rör försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten, växelvis med det smälta smöret och mjölken.
Fördela smeten i muffinsformar (fyll bara till 2/3) och grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Låt svalna på galler.

4

Fortsätt med dina popcorn: Dela upp smöret i mindre bitar och ha det nära till hands vid spisen. Förbered även en klädd plåt att lägga popcornen på när de är klara. Smält sockret försiktigt i en tjockbottnad kastrull/gryta. Rör hela tiden så det inte bränns. Klicka i smöret under omrörning när sockret har smält. Häll ner popcorn och vänd snabbt runt i smeten. Sprid sedan ut på bakplåtspappret och strö över en nypa flingsalt. Se till att popcornen ligger separerade ett och ett! Låt svalna. 

5

Gör frostingen: vispa samman alla ingredienser tills du har en tjock och jämn glasyr.

6

När muffins och popcorn svalnat helt är det dags att montera dina cupcakes. Bred frostning på muffinsen och toppa sedan med de salta kolapopcornen.