Chokladkolapaj

Chokladkolapaj med flingsalt

Ingredienser

Bra att tänka på!

När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Pajbotten
3.00
dl vetemjöl
0.50
tsk Falksalt finkornigt salt med jod
100.00
g smör, rumstempererat
0.75
dl socker
3.00
msk vatten
Fyllning
0.50
burk dulce de leche
200.00
g färskost naturell
100.00
g choklad
Topping
0.50
burk dulce de leche
färska bär, t ex hallon eller vinbär
Falksalt flingsalt med jod
Instruktioner
1

Blanda alla ingredienser till pajdegen i en matberedare och arbeta ihop till en deg.
Täck över och låt stå i kylskåp i 20 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.

2

Tryck ut degen i en pajform och stick några hål i pajskalet med en gaffel. Grädda i ugnen 10-15 minuter eller tills skalet fått fin färg. Låt svalna.

3

Smält chokladen i mikron eller i vattenbad. Rör samman med halva burken dulce de leche och färskosten.
Fyll pajskalet med fyllningen och låt stelna något i kyl.

4

Bred ut ett lager av resterande dulce de leche som ett täcke på pajen. Späd eventuellt med lite grädde eller vatten om du vill ha en lösare konsistens.

5

Garnera med färska bär och avsluta med att strössla pajen med lite flingsalt.