Blåbärspaj

Blåbärspaj med smuldeg

Ingredienser
Antal

Bra att tänka på!

När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Fyllning
500.00
g blåbär, frysta (eller dubbla mängden färska)
0.50
dl socker
1.50
msk potatismjöl (cirka)
Smuldeg
1.50
dl vetemjöl
3.00
msk socker
1.50
dl havregryn
1.00
tsk bakpulver
1.00
tsk vaniljsocker
1.50
tsk Falksalt flingsalt
100.00
g smör, rumstempererat
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader. 

2

Lägg blåbären i en skål. Tillsätt potatismjöl och socker och blanda runt. Häll över i en stor pajform eller mindre portionsformar.

3

Blanda de torra ingredienserna till smuldegen. Tillsätt det mjuka smöret och nyp ihop till en smulig massa. Fördela smulorna över blåbären. 

4

Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter tills pajen är gyllenbrun (eller kortare tid om du gör småpajer). Servera pajen ljummen eller kall, gärna med några färska bär och glass eller vaniljsås.